Har lært 1000 unger å stå på ski

Kaldt vintervær skremmer ikke en skokk med unger fra å utforske hemmeligheten med slalåmski, med eller uten hjelp fra skiinstruktørene. Øverst i bakken, iført varme sko og hansker, står en klynge med stolte foreldre og ser sine poder delvis bremse eller suse ned bakken. Så høres oppmuntrende tilrop i det en femåring, kanskje for første gang, setter nølende utfor bakken alene.

 

De siste 11 årene har Narvik Slalåmklubb (NSK) holdt skiskole for barn i alderen fem år og opp. Nå er kurset så populært at det har venteliste. I løpet av vinteren vil til sammen 100 barn ha lært å stå, svinge og bremse med slalåmski på beina ned bakken. Totalt er det nå over 1000 unger som har fått kontroll på skikjøringen gjennom slalåmklubbens årlige kurs.DSC_3758

– Vi er jo en gjeng skientusiaster som er over middels interessert i alpin, forklarer skiinstruktør Steen Aalmen. – Det er viktig at ungene sosialiseres og blir kjent med andre. Da kommer også skigleden etterhvert, forteller han. – Et annet fokus er at alle blir ungene blir sett like mye, uansett prestasjonsnivå og hudfarge.

Kurset går over fem kvelder og ungene viser stor fremgang på kort tidDSC_3760

– I løpet av de fem kveldene lærer ungene å kjøre ned bakken og å ta heisen alene, samt å stoppe i bakken. Ungene viser en helt ekte glede når de mestrer nye ting. Vi har funnet vår metode, og om de fortsetter å stå slalåm i voksen alder, så er det bare en bonus. Vi har stort spenn i alder blant oss skiinstruktørene og det tror vi hjelper veldig på. Vi oppmuntrer ungene med smil og positive bemerkninger, slik at de skal føle mestring. Vi jobber hardt med å prøve å ta vare på ungene etter kurset, slik at de fortsetter med alpin.DSC_3807

Med en gang ungene slipper foreldrene, så oppfører de seg på en helt annen måte. – Det er litt psykologi med i bildet, skjønner du. Ungene viser raskt fremgang, bare foreldrene holder seg litt i bakgrunnen, forklarer Aalmen.

Alle som har vært på skiskolen innehverende år får også lov å være med på de andre kursene I regi av slalåmklubben.

DSC_3842

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *