VU-programmet lørdag 5.mars

Her er noen av det som skjer under Vinterfestuka 2016 lørdag 5.mars:


Sted: Caffe Latte AS
Pris: Gratis! / barn gratis / honnør gratis / student gratis
Arrangør: Caffe Latte

10:30 – Beslegging av statuene Rallaren og Svarta Bjørn

Den Stolte og Ærverdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik foretar beslegging av statuene Rallaren og Svarta Bjørn. Dette er en viktig og symbolsk seremoni hvert år i Vinterfestuka. Oppmøte ved rallarstatuen i Gulbrandsons park.
Sted: Rallarstatuen og Svarta Bjørn statuen
Pris: Gratis!
Arrangør: Rallarklubben

 

lørdag 05

PREMIERER: Brukskunst fra Yttersia – salgsutstillinger: Sølv – Smia Silvia (Silvia Rehnlund) Strikking – Rannveig Gjevre Såpe – Alveland (Rita King) Glass – Galleri Uver (Siv Johansen) VU-kunstneren – se www.vinterfestuka.no Museumskino: «Et bånd over grensen», NRKs 50 år gamle film fra banen mellom Kiruna og Narvik, lenge før veien kom. Intervjuer med rallare fra Rombaksbotn. Ferske fotografier: Narviks Kjetil Janson viser «2015 – og litt 2016», superferske og originale fjell-, konfirmasjon- og actionbilder. Fotoutstilling: «Lek med teknologi». 7. klasse på Frydenlund skole har mikset gamle LKAB-bilder med egne fotografier, i glass og ramme – og på treverk. 102 år med mestere i faget: Fotografier, kunst og gjenstander fra Narvik Håndverk- og Industriforenings historie. Statens vegvesen: «Tidenes vegsatsing i Narvik». Utstilling og film om bygging av Hålogalandsbrua og alle prosjektene i og under Narvik sentrum og fra Øyjord til Bjerkvik. Ofuohtta, en del av Sàpmi – samenes historie i Ofoten i bilder, gjenstander og tekst. MUSEETS FASTE UTSTILLINGER: Musikkvideoen «Toget», modelltog på Norddalsbrua og filmen «Narvik 100 år» i motorvogna. Multikunstner Karl-Gustav Gjertsens installasjon om Narviks flyhistorie, Fagernesgården anno 1900, dykkeren på havna, skolestua, LKABs malmtransport og utskipning. Interiør fra Kaffistova, museumsbutikk. VU-KAFÉ: Personskadeforbundet LTN Ofoten lokallag har åpen kafé alle dager. Kjøp kaffe, te, brus, saft, nystekte vafler og småkaker. Begge helger serveres rømmegrøt og lapskaus. ÅPENT ALLE DAGER I VINTERFESTUKA
Sted: Museum Nord
Arrangør: Museum Nord – Narvik

 


Informasjon om Vinterfestukas program. Salg av billetter, drikkebonger, rallarhatter, sjal og andre VU-effekter.
Pris: Gratis!

 

lørdag05
Ett av de store høydepunktene for barn og familier under Vinterfestuka. Toget går fra skolegården på Frydenlund skole og gjennom Narvik sentrum til Lokstall 1. Der vil det være kafé i regi av Rallarklubben med kaffe, brus og nydelige hjembakte kaker. Husk å ta med kontanter! Det blir i tillegg fengende underholdning med akrobatikk og vinneren av fjorårets MGP jr vinner Thea Kulseng.
Sted: Tårnveien-Villaveien Barneskole
Arrangør: RallarKlubben og Vinterfestuka


Den årlige VU-kaffen for eldre i Odd Fellow-huset. Gratis inngang. Skyssbehov meldes senest torsdag 3. mars til VU-kontoret. Tlf. 76 95 03 50. Må være klar for henting kl 1230. Arrangør: Odd Fellow- og Rebekkalogene i Narvik.
Sted: Odd Fellow-huset
Arrangør: Odd Fellow- og Rebekkalogene i Narvik


14:00 – Separatutstilling på Galleri My


Kari Rindahl Endresen, kjent for sine vakre akvareller holder separatutstilling på Galleri My. Kunstneren vil selv være tilstede. Velkommen innom, vi har åpent alle dager i Vinterfestuka.
Sted: Galleri My
Arrangør: Galleri My

 

14:00 – 02.00 – Bar Astrup

Nyåpnede Bar Astrup har åpent. Kom inn, nyt god musikk og ta deg en varm -eller kald drikke – og få en følelse av VU-stemningen! Alle rettigheter.

Sted: Bar Astrup, Astrupgården

Ekstrakonsert
Gå ikke glipp av denne fantastiske konserten hvor 150 sangere fra hele regionen, musikere og solister tar deg med inn i musicalens verden. Konserten består av utdrag fra de tre verdenskjente musicalene Evita, My Fair Lady og Les Miserables. Musikalsk leder for alle konsertene er Jon Fylling. Etter stort påtrykk, er det nå åpnet billettsalg til EKSTRAKONSERT klokken 15.00.
Sted: Teatersalen Narvik Kulturhus
Arrangør: NK Nord i samarbeid med Vinterfestuka i Narvik


Rallarklubbens Flisklubb (medlemmer fra 0-18 år) avholder generalforsamling i Rallarklubbens lokaler i Lokstall 1 (2. Etg). Alle medlemmer er velkommen. Det serveres mat og drikke til medlemmene
Sted: Lokstall 1
Arrangør: Rallarklubben

 

Marcus & Martinus
Tvillingparet og tenåringsidolene Marcus & Martinus fra Trofors i Nordland ble født i 2002. Tross sin unge alder har gutta masse erfaring og har stått på mange av de største scenene i landet. Senest nå før jul da de to ganger solgte ut Oslo Spektrum på rekordtid. Men FØR den tid gjester de Narvik og skal begeistre med fantastiske låter som «Elektrisk» og «Plystre på deg». STÅKONSERT
Sted: Narvikhallen
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

 

 

lørdag 05
Tradisjonen tro sender Radio Stroganoff daglige livesendinger under VU med siste oppdateringer på hva som skjer og har skjedd så langt i Vinterfestuka. I år sender vi live fra vårt VU-studio på Torvet ved siden av VU-barakken.
Sted: Radio Stroganoff
Arrangør: Narvik Studentradio


BEHIND THE PIECES ble i sommer kåret til nest beste band på Trænafestivalen, kort tid etter at de ga ut sitt kritikerroste debutalbum «Auto Destruct».

SANTUS er et relativt nytt band som startet opp i August 2015, og som har sin base i Harstad. Gruppen som bl.a. består av tidligere Idol-deltager Simon Dankertsen, spiller alternativ Indie med post/rock elementer. «Tell me», som ble lastet opp på NRK P3s opplastingside for nye musikktalenter, Urørt, den 5. desember, har allerede blitt en av de mest populære sangene på nettsiden. 
Pris: Gratis!

Musicals In Concert
Gå ikke glipp av denne fantastiske konserten hvor 150 sangere fra hele regionen, musikere og solister tar deg med inn i musicalens verden. Konserten består av utdrag fra de tre verdenskjente musicalene Evita, My Fair Lady og Les Miserables. Musikalsk leder for alle konsertene er Jon Fylling. Etter stort påtrykk, er det nå åpnet billettsalg til EKSTRAKONSERT klokken 15.00.
Sted: Teatersalen Narvik Kulturhus
Arrangør: NK Nord i samarbeid med Vinterfestuka i Narvik

19:00 – Ølkurs


Under VU 2016 kjører Astrupstuene i samarbeid med Narvik Event i gang med nye ølkurs. Kurset tirsdag 8. mars er allerede utsolgt. Kursene fredag 4.mars, lørdag 5.mars og mandag 7.mars fylles nå opp. Etterpå går man ned i nyåpnede Bar Astrup.
Sted: Astrupgården
Arrangør: Astrupstuene As og Narvik Event AS

Sondre Justad
Etter at Sondre Justads første singel, «Nu har du mæ», ble sluppet sommeren 2014, har det gått slag i slag for popartisten fra Lofoten. 25-åringen fulgte i fjor opp med låtene «Det e over» og «Tilbake», som begge fikk høy radiorotasjon. Når han nå gjester Narvik og Lokstall 1 for første gang etter gjennombruddet, er han superaktuell med singelen «Riv i hjertet». STÅKONSERT
Sted: Lokstall 1
Arrangør: Vinterfestuka i Narvik

21:30 – KES på Trappa


Første helga i VU borger det for kvalitet stemmning og rock’n roll på Trappa Sport Bar-Kafé med trioen KES som er et erfarent og profesjonelt liveband, med smittende spilleglede kombinert med et forrykende samspill, har også klart det de fleste band streber etter, nemlig å skape sin egen sound!
Sted: Trappa Sportsbar
Arrangør: Trappa-Sport-Bar-Kafé

 


Cliff Isaksen og Trond Helge Nordli
Sted: Malmen


Her blir det livat Country med rallar trøkk. Country Duo består av Brynjar Åsland og Svein Kalland fra Rørvik. Disse besøkte oss sist i 2013 og laget så god stemning at vi var nødt å booke dem i år. Gled dere her blir det liv.
Sted: Narvikguten pub
Arrangør: Narvikguten Pub


Torbjørn Dåbach har med seg Ken Zahl på trommer og Øystein Gravrok på mandolin, banjo og saksofon når Vinterfestuka rockes inn på Bygaarden. Til sammen utgjør de dyktige musikerne trioen LOST AMIGOS, og varter opp med tolkninger av Tom Waits, Neil Young, Bruce Springsteen og mye, mye mer. It’s only rock’n roll…

Arrangør: Bygaarden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *