Finnmarksløpet over for Vidar

Diare og feber stoppet nå i morgentimene Vidar Løkengs videre ferd i Finnmarksløpet, verdens lengste hundeløp.

«Da har bikkjene begynt å få feber og diare. Det gir seg selv. Spannet gikk som f…inn hit og jeg så frem til fortsettelsen. Det får bli en annen gang. Akkurat nå er jeg bare temmelig oppgitt. Finnmarksløpet er over for i år!», skriver Løkeng på sin egen facebookside.

Dermed stoppet beisfjordingens ferd i Karasjokk etter fire etapper. Da var 273 kilometer kjørt. Det gjensto fire etapper.

  • Hundekjøring er ordentlig gøy. Men bare så lenge hundene også føler det slik. Moroa er over når hundene er syke. Det kommer nye løp med friske hunder. Sånn er livet som hundekjører, sier Løkeng.

De to andre beisfjordingene, Michael Fredrick Kvilaas og Lene Finsveen, er fortsatt med i løpet.

 

Fakta Finnmarksløpet:

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken.  I 2015 stod 132 spann fra 15 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på våre tre klasser.

Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert.

I 2016 startet løpet lørdag 5. mars i 2016.

Starten går over ca. to timer og foregår midt i Alta sentrum. Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere.

 

 Tre klasser

Junior (6-spann) kjører 200 km, starten går i Alta lørdag og går over Finnmarksvidda og tilbake til Alta igjen.

500 km (8-spann) kjører 520 km, starten går i Alta lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark og tilbake til Alta igjen. Målgang for beste deltaker er som regel mandag kveld, 55-60 timer etter start.

1000 km (14-spann) kjører 1070 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta. De første deltakerne forventes inn i løpet av fredag påfølgende uke. Målgangen er alltid vanskelig å forutse. Men nettopp på grunn av uforutsigbare og utfordrende værforhold, er løpet blitt svært populært for hundekjørere fra hele verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *