Samler inn penger til forskning på barnekreft

– Ting har begynt å løsne. Det er tydeligvis at folk har sett vi er her. Men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre. Team Rynkeby-general i Narvik, Bjørn Sivertsen gleder seg over den positive mottakelsen teamet har fått i hjembyen.

Tekst og foto: Rune Dahl

 

Sivertsen er en av totalt 11 personer fra Narvik som denne sesongen er med på det nord-norske laget til Team Rynkeby. Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris i forbindelse med Tour de France for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Det startet som et lite dansk lag bestående av 11 mosjonssyklister i 2002. Nå har teamet økt til 1600 syklister og 400 medhjelpere fordelt på 38 lag fra hele Scandinavia.

 

– Hovedoppgaven vår er å samle inn penger og bidra til at barn og familier får gode lyspunkter i en ofte vanskelig tid. Vi bidrar også med penger til forskning på barnekreft. Pengene vi får inn går uavkortet til Barnekreftforeningen, forteller Sivertsen.

 

I tillegg til pengeinnsamlingen så er hovedmålet hvert år å sykle fra Oslo til Paris. En strekning på drøye 1300 kilometer som tilbakelegges på en uke. Det er som å sykle Narvik-Sortland syv dager på rad. Lagene starter på forskjellige steder i Skandinavia, men samles før sluttetappen inn til Paris. Da er det et 1,5 kilometer langt ”tog” av syklister som med politieskorte sykler inn i Paris sentrum. Opp Champs-Elysees, gjennom Triumfbuen, Eiffeltårnet før de til slutt ender opp ved Invalidedomen.  IMG_4228

  • Det er en fantastisk ting å få oppleve, skaper stor oppmerksomhet rundt arbeidet vårt og er et flott høydepunkt for alle som deltar, forteller Sivertsen.

 

Denne sesongen deltar det fire lag fra Norge. Og for første gang er det etablert et rent nord-norsk lag. 11 mosjonssyklister fra Narvik og 34 stk fra Bodø-området.

 

  • Vi jobber med å skaffe økonomiske samarbeidspartnere i Narvikregionen, i tillegg til at vi skaper oppmerksomhet om saken vår gjennom arrangementer i byen. Sponsormarkedet har begynt å løsne, men vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, sier Sivertsen.

 

Bjørn fremhever Fagerthun Bil, Svebjørn Auto, Sommerseth, Mathisen & Mathisen, Rentokil, Marine Suply, Beisfjord Sement, Steinovnsbakeriet Myklevold og Markussen Begravelsesbyrå som alle var raskt ute som samarbeidspartnere.

 

Fakta TEAM RYNKEBY

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

I dag består Team Rynkeby av 1600 mosjonssyklister og 400 hjelpere fordelt på 38 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge og Færøyene.

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted.

I 2015 donerte Team Rynkeby 60,5 millioner NOK til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 2,536 millioner til Barnekreftforeningen i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *