Hjelper funksjonshemmede i Portugal (video i saken)

Klasse 2A, 2B og 2C ved Frydenlund barneskole har samlet inn flere tusen plastkorker for å hjelpe to funksjonshemmede brødre i Portugal.

Det var barna på skolen som begynte å lure på hvorfor portugiske Ana Paula Kristiansen tok vare på alle plastkorkene som hun fant på skolen.

  • Da jeg forklarte ungene på SFO hvorfor jeg sparte på korkene fra melkekartongene ble de utrolig engasjerte og har til og med involvert familiene hjemme, forteller Ana Paula.

12421894_1124625710901531_866443986_o-kopi.bmp

Bytter korker mot behandling

Korkene som Ana Paula har fått samlet inn, tar hun selv med til Portugal. Der leveres de inn til en fabrikk som resirkulerer korkene. I bytte kan man få sponsing av fysioterapi og diverse behandlinger. Man kan også få bruksgjenstander, som for eksempel en ny rullestol. Det kreves 6 tonn med korker for å få en rulletol.

  • Jeg har blitt kjent med en familie som har to funksjonshemmede unger på seks år. De har få ressurser, og trenger hjelp til innkjøp av hjelpemidler. Da kommer korkeinnsamlingen godt med, forteller Kristiansen.

De to funksjonshemmede guttene heter Lukas og Mathias. De ble født som prematurunger og er både lam og tunghørte.

Image-2-1.bmp
Lukas og Mathias med foreldrene i Portugal

Ivrige unger

  • Ungene har faktisk blitt så ivrige at jeg hver fredag tar med meg hjem en stor pose full av korker. Jeg er veldig rørt over hvor mye jobb alle ungene og foreldre legger i dette, forteller Ana Paula.

Ungenes samle-iver har spredt seg fra de to klassene, til søskenes barnehager og til og med serveringssteder i byen.

  • Utfordringen nå er å ha plass til å oppbevare alle korkene. Til sommeren reiser jeg og familien ned til Portugal og skal levere inn alle korkene. Heldigvis er de lette å reise med, det eneste problemet er volumet, sier Ana Paula Kristiansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *