Agnethe Johnsen til Márkomeannu 2016

Ingen ringere enn Norges håp i Melodi Grand Prix, Agnete Johnsen, skal gjeste årets Márkomeannu. Det samme gjør Marja Mortensson, sørsamejenta som har sjarmert hele Sápmi med sin vakre joik.

Festivalleder Marita Eilertsen sprekker nesten av stolthet når hun lanserer de neste to artistene til Márkomeannu 2016.

– Agnete er en ekte ”icebreaker” for oss! Hun har blitt et symbol for samisk stolthet, og jeg er sikker jeg har mange med meg når jeg sier hun er et enormt forbilde, sier Eilertsen.

Samejenta fra Nesseby i Finnmark er kjent fra både Stjernekamp på NRK, og som vinneren av Skal vi danse på TV 2. Men det er utklassingen i årets norske finale i Melodi Grand Prix med låta ”Icebreaker”, hun er mest kjent for.

I tillegg til Agnete, lanserer Márkomeannu nok et samisk, kvinnelig stjerneskudd, nemlig Marja Mortensson. Den unge sørsamiske artisten har joiket for Hans Majestet Kongen, og har markert seg som en fremtredende samisk artist de siste årene. Hun er kjent for å være en unik artist som gir en musikalsk opplevelse helt utenom det vanlige, og en smak av den sørsamiske kulturen.Marja Mortensson

– Jeg er veldig glad og stolt over å få lov til å presentere både Agnete Johnsen og Marja Mortensson for vårt publikum. Det er to sterke og solide kvinnelige artister, som alle kan glede seg til å få se i sommer, sier en opprømt festivalleder.

– Også krysser jeg såklart fingrene for at det er vinneren av Eurovision Song Contest vi får se på Márkomeannu-scenen i sommer, avslutter Eilertsen.

Márkomeannu går av stabelen 28.-31. juli i 2016, og arrangeres på Gállogieddi like ved grensen mellom Nordland og Troms. Márkomeannu betyr spetakkel i marka eller adferd i marka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *