Betydelig skredfare i Narvikregionen

Nå har skredfaren økt til grad 3 – betydelig – i Narvikregionen. I følge varsom.no er det generelt ustabile forhold. Den stigende mildværsgrensen øker faren for naturlig utløste flakskred i høyden. Rådet er: Vær svært konservativ i turvalget.
Da gjelder det å være veldig forsiktig i terreng som er brattere enn 30 grader. Vær bevisst i forhold til hvilket terreng du beveger deg inn i.

varsom.no
varsom.no

Kraftig vind kommer inn over hele landsdelen og ødelegger delvis det flotte skiføret vi har hatt til nå.

Mildværsgrensen kan gå høyt til fjells og det er fare for naturlig utløste skred utover søndagen, både små løssnøskred men også noen større flakskred. Vær nøye i turvalget og unngå utløpsområder. Kraftig vind de siste dagene har jobbet godt med snødekket i høyden og dannet ustabile nysnøflak i mange områder. Disse er ustabile og bør behandles med varsomhet. Flakene ligger over et løst lag av tørr nysnø som igjen ligger på mildværsskaren som er glatt. Dette er en svært dårlig kombinasjon. Skredfaren vurderes til 3-betydelig. Vær oppmerksom på ulik tilnærming til vått og tørt skredproblem.Snoskred_torr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *