Thomas skal reise fra Edinburgh til Paris – helt uten penger

I neste uke legger Thomas Evensen fra Narvik ut på en rundreise i Europa, uten verken penger eller mobiltelefon i lomma.
Narvikgutten Thomas Evensen, Thomas Walker og Victor Bergström kunne slippe jubelen løs da de for halvannen uke siden fikk vite at de er ett av lagene som får delta i Red Bulls «Can you make it challenge».

Thomas Walker (til venstre), Victor Bergström og Thomas Evensen er klar for tur. Foto: Privat
Thomas Walker (til venstre), Victor Bergström og Thomas Evensen er klar for tur. Foto: Privat

Konkurransen går ut på å komme seg fra en destinasjon til en annen – uten bruk av penger. Til gjengjeld får trioen med seg et brett med Red Bull, som skal brukes som valuta. Det vil si at de må bytte til seg mat, husly og transport med Red Bull som eneste betalingsmiddel.

– Det eneste vi har fått vite er start- og sluttdestinasjon, som er Edinburgh og Paris. På veien må vi innom flere forskjellige kontrollpunkt, men de får vi ikke vite om før konkurransen er i gang, forteller Evenes til avisa I Tromsø.

Deltakerne har ikke lov til å forberede seg før turen og kan dermed ikke planlegge hvordan de skal komme seg fra A til B.

– Det er et ganske spenstig opplegg og ikke noe man melder seg på hver dag akkurat, sier Evensen.red-bull-can-you-make-it

Til tross for at opplevelsen kan bunne ut i tre sultne menn i et telt, angrer ingen av dem på at de meldte seg på.

– Det blir et eventyr, og det er nå eller aldri. Bestemor sa at det hørtes litt «crazy» ut, men det kan jeg jo for så vidt være enig i.

Trioen planlegger å ta med seg telt og sovepose på turen, men matpakker er forbudt å putte i sekken fra start.

– Victor er veldig bekymret for dette med maten, mens Thomas tar akkurat det litt med ro. Vi satser på at vi klarer å bytte til oss noe mat fra restauranter, kebabsjapper eller matbutikker, og hvis vi ikke klarer det, får vi finne på et eller annet, sier han.

At guttene skal komme seg til Paris før tidsfristen utløper, er de imidlertid sikre på.

– Vi får utdelt en telefon som har sperrer på alt av sosiale medier, og vi får bare lov til å ringe til Red Bull, for eksempel hvis vi må trekke oss. Det satser vi på at vi ikke trenger da. Det blir en skikkelig nedtur hvis vi ikke klarer det, sier Walker.

Kilde: Ronald Johansen,  I Tromsø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *