Ronny og Pancho var dommere på TDA Freeride (se video og stor bildeserie)

a lite DSC_2467 kopi
Skilegenden Pancho Snöfall og Ronny Dahl fra Narvik var dommere under helgas TDA Freeride på Andørja. Pancho jobber til daglig i Narvikfjellet. Alle foto: Rune Dahl

Ronny Dahl og Pancho Snöfall fra Narvik var dommere under helgas prestisjefulle skiarrangement TDA Freeride på Andørja.

Andørja Freeride arrangeres av samme gjengen som står bak sykkel/terrengløp/fjelløp-konkurransen Tour de Andørja, og er en slags kombinasjon av toppturfestival, frikjøringskonkurranse og heliskiing. Med en sjelden tillatelse til å fly deltagerne til topps på norske fjell kan gjengen på Andørja tilby kommersiell heliskiing til de melder seg på.

Andørja Freeride består av tre dager med heliskiing, hvor den ene dagen settes av til konkurranse, som er en forutsetning for å få de nødvendige tillatelsene til å bedrive heliski –som i utgangspunktet er forbudt i Norge.

Den uhøytidelige konkurransen en fin miks av glade amatører, ambisiøse amatører og meritterte frikjøringsprofiler. I år var det 41 deltagere som hadde bladd opp de i overkant av 5000 kronene som skal til for å delta på Andørja Freeride.

Skikjøreren Asbjørn Hellås kjørte uten staver for å hylle den legendariske svenske frikjøreren Pancho Snöfall (62) (som nå jobber i Narvikfjellet), som kastet skistavene allerede i 1991, inspirert av den gryende snowboardkulturen på den tiden. Pancho var dommer sammen med blant andre Ronny Dahl fra Narvik.

Se stor bildeserie her:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *