Vanvittig! Kjørte ned øyet på Den Sovende Dronning! (oppdatert med video)

Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl

Lasse Gammel, Kasper Eriksen, Vegar Einarsen, Torje Kosmo Karlsen og Petter Mathisen kjørte i morgentimene i dag ned øyet på Den Sovende Dronning i Narvik. 

Tekst og foto: Rune Dahl

IMG_2151
Gjengen på vei opp kl 05.30 i morges.

Hvert eneste år er det noen våghalser som kjører ned den stupbratte flanken på forsiden av Dronninga – hver gang ser det like vanvittig og imponerende ut.

Narvikgjengen – som forøvrig alle går på UIT – startet turen oppover Dronninga klokken 05.30 i dag tidlig, og rundt kl 08.30 var de på toppen.

 • Det var hardt føre opp til sløret. Baksiden av Dronninga – mot Skjomen – var egentlig noe dritt, så vi hadde ikke de store forhåpningene når vi nærmet oss toppen, forteller Torje Kosmo Karlsen.

Men da sikkerhetsansvarlig Vegard Einarsen, gikk ned i facen og begynte å ta snøprofiler, så begynte smilene å komme fram.

 • Jeg har aldri sett et så stabilt snødekke. Vi tok to forskjellige snøprofiler og snøen satt utrolig bra. Dessuten var det 70 centimeter med tørt pudder. Litt annerledes enn vi hadde forventet på turen opp, forteller Einarsen.

Guttene forteller at det ble ville tilstander på toppen, når de innså hvor bra forholdene var.

 • Vi poket faktisk hvem som skulle kjøre først. Fortvilelsen ble stor da det ble klart at Lasse Gammel, en danske av alle ting, skulle få førstesporet foran en ekte Narvikgutt, forteller Kosmo Karlsen smilende.
  Lasse Gammel setter utfor fra toppen.
  Lasse Gammel setter utfor fra toppen.

  Torje Kosmo Karlsen
  Torje Kosmo Karlsen

Det ble bestemt at det skulle kjøres i to puljer. Lasse og Kasper i første pulje. Vegar, Torje og Petter i pulje to.

 • Lasse og Kasper kjørte helt ned før vi andre startet. Må bare si at dette nok er det råeste jeg har vært med på. Hjertet pumpa skikkelig hele veien. Dette var et adrenalinkick av dimensjoner, sier Torje Kosmo Karlsen.

  Danske Lasse Gammel kjørte først
  Danske Lasse Gammel kjørte først

Forholdene nedover blir beskrevet som fantastisk. I selve øyet var det 70 centimeter puddersnø. Lenger ned smalet det inn og de måtte forsere et bratt isfall. Men alle man alle kom seg ned uten store problemene.

Hele gjengen vel nede
Hele gjengen vel nede
 • Nå sitter vi ved nærbutikken i Håkvik og spiser is. Og nyter synes av sporene våre ned flanken, sier en storfornøyd Torje Kosmo Karlsen.

  Foto: Rune Dahl
  Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl

En kommentar til «Vanvittig! Kjørte ned øyet på Den Sovende Dronning! (oppdatert med video)»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *