Planlegger storstilt utbygging i Vassvik – nå pågår grunnundersøkelsene

Thomas Nystad og Narvik Eiendom mener Vassvik og området rundt Vassvikkaia kan bli Narviks nye maritime perle. På en fem mål stor tomt planlegger han å føre opp Narviks råeste sjønære boligprosjekt. Akkurat nå pågår grunnundersøkelser av havbunnen utenfor.

53Nq9oL0lvNbuueE1R3NbEnvbcvtjdADweqGNrQ03-w,GkGUpMLj1jEZS3PedXX1EVnduLqGy7un6dJVwTq5FRc,b7uHNouSUkFsBGxEXYNwl_opzhOfzFTn0HaT4P43X3g,C5nKfKAGK6Q92hz7jifbDZtim0Z8KBj-Oo_gctfHRLQ
På dette området – på tomten til de gamle naustene i Vassvik – planlegger Narvik Eiendom å føre opp Narviks råeste sjønære boligprosjekt. Foto: Kalle Punsvik

Det er området mellom Marina 1 og Vassvikkaia som Narvik Eiendom skal utvikle til boligformål.

  • Vannkanten AS (eid av Narvik Eiendom) ønsker å legge til rette for boligutvikling. Så boliger i et eller annet format blir det. Det er om å gjøre å finne den boligtype som egner seg, opplyser Nystad.
Akkurat nå foregår det boring av sjøgrunnen foran tomten i Vassvik. Foto: Rune Dahl
Akkurat nå foregår det boring av sjøgrunnen foran tomten i Vassvik. Foto: Rune Dahl

Nystad påpeker at alle våre nabobyer har flotte boligprosjekt med sjønær beliggenhet. Narvik har det ikke – men fortjener det absolutt som den havnebyen den er.

  • Med denne utbyggingen ønsker vi å gi byen et unikt prosjekt i idyllsike omgivelser, sier han.
ILLUSTRASJON: Jim Mystad Arkitektkontor i Harstad har tegnet forslag på boligene i Vassvik.
ILLUSTRASJON: Jim Mystad Arkitektkontor i Harstad har tegnet forslag på boligene i Vassvik.

Samtidig påpeker han at det er mange hensyn som må tas når et slikt prosjekt skal komme i havn. Og da tenker han på å utvikle tomten i tråd med blant annet turgåere, naboer og det maritime miljøet.

  • Vi har fått mange positive tilbakemeldinger om planene, og mange ønsker å være orientert om fremdriften i planen, forteller Nystad.
P5LVDJ0r-d7C2DHxleHQMEb4s-l7LQmmyKRtt79nLCY,6dcKCmGRXSCo9bc4BEjcWZSYubcTSOz4Lb5xLgKnw4k,wPqGwT9udYHtJBRTCq0bPe4c0qo-Ic8djy6qPS1JtAE
Foto: Kalle Punsvik

Multiconsult er leid inn for å gjøre ferdig reguleringsplanen og i skrivende stund ligger det en båt i Vassvik som foretar grunnundersøkelser.

  • Båten gjør grunnboringer på deler av området som vi ønsker å fylle ut. Den er en del av det store puslespillet som er påbegynt. Resultatet blir en rapport som skal med i reguleringsplanen. Båten sjekker grunnkvalitetet, om det er stein eller leire i bunnen – rett og slett om grunnen egner seg, forteller Thomas Nystad.

Når prosjektet blir ferdigstilt, har ikke Nystad noen formening om.

– Slike prosjekter tar tid. Det kan ta fra 2 til 10 år, sier han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *