Arrangerer breddesamling i alpint

Kristi Himmelfartshelgen 4. – 8.mai arrangerer Skiforbundet og FFA for første gang et trenerkurs og en stor breddesamling for alpinister i Narvik. 30 trenerkandidater og over 60 utøvere er påmeldt.

Samlingen arrangeres i samarbeid med Ankenes og Narvik Slalåmklubb. Nordland Skikrets er inne og støtter økonomisk. Norges skiforbund og FFA er ansvarlige for gjennomføringen.

  • I tillegg vil jeg fremheve Narvikfjellet som virkelig er på tilbudssiden for å legge forholdene til rette for oss. De gjør en fantastisk jobb med traseene etter gjeldende sneforhold, forteller Morten Solberg, ansvarlig for samlingen i Narvik.

Samling starter torsdag 4.mai og varer til søndag 8.mai. I løpet av disse dagen blir det kjørt fullt Trener 1- kurs med nesten 30 trenerkandidater fra hele Nord-Norge. En av de påmeldte kommer helt fra Hammerfest.

  • I breddesamlingen har vi 62 påmeldte utøvere i aldersgrupper 11 til 16 år. Disse er fra Narvik, Ankenes, Sortland, Svolvær, Harstad, Tromsø, Bardu og Mo i Rana. Samlingen er åpen for alle, det ligger litt i navnet, sier Solberg.

Fart kommer til å være i fokus gjennom i hele samlingen.

  • Heis 2 er ikke i drift i fjellet, så vi belager oss på å kjøre øktene på ski i Tredjebakken. Vi får ikke kjørt de lange strekkene, men derimot får vi gode, kontrollerte økter hvor vi får trent på viktige detaljer i fartsdisiplinene. Det er ikke så ofte ellers i sesongen at vi får nok fokus på dette, forteller Solberg.
Flotte forhold venter i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl
Flotte forhold venter i Narvikfjellet. Foto: Rune Dahl

Lørdag 7. mai blir det «Attacking Vikings Arctic Challange»; en lagkonkurranse der alpinistene gjennomfører ulike øvelser som parallellslalåm, barmarksøkt og gruppeoppgaver.

  • Oppgaver skal bevisstgjøre det å være en alpinist. Man får poeng etter hver del – så kåres det en lagvinner under løpermiddagen på Grand på kvelden, forteller Morten Solberg.

Han forteller at FFA ønsker å være en utvikler av alpinsporten i Nord-Norge.

  • Vi har et ansvar for de frivillige som står på for alpinidretten i Nord-Norge. Rammebetingelsene for å bedrive alpint konkurranse er betydelig hevet med det som nå er på plass i fjellet. Snøkanonanlegg og ikke minst er Narvikfjellet veldig dyktig på å ta vare på snøen som er kommet, sier han.

Solberg jobber som avdelingsleder for Idrett ved Narvik Videregående skole, studiested Frydenlund. På slutten av 80-tallet matchet han Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt tidvis i alpinbakken, og tok sølv i JR.NM storslalåm i 1989, bak nettopp Aamodt.

Morten har vært trener på skigymnaset i 12 år og landslagstrener i alpint i 2 år.

I samarbeid med Einar Witterveen har han sittet i en utviklingsgruppe – og utviklet trenerkurs i skiforbundet i 20 år.

En ung Lasse Kjus og Morten Solberg under junior-NM i alpint i 1989. Foto: Privat
En ung Lasse Kjus og Morten Solberg under junior-NM i alpint i 1989. Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *