Márkomeannu: Nuoraid Sessions – her er ungdommene

I vinter etterlyste festivalen Márkomeannu ungdommer skulle få muligheten til å ferdigstille og fremføre sin låt på Márkomeannu. Disse fem ungdommene er nå plukket ut! Hils på Emma Elliane Oskal Valkeapää, Hildá Birget Länsman, Elin Kristina Oskal, Ella Marie Hætta Isaksen og Natalie Carrion.

Emma Elliane er 16 år gammel, fra Kautokeino i Finnmark. Hun har sunget og skrevet låter siden hun var liten, og har blant annet deltatt i finalen i MGP jr. i 2011, i tillegg til utallige opptredener på UKM, Sapmi Talent og The Nordic Light Festival. I April ga hun også ut sin første ”Dovddut eai gielis” . Hun deltar på Nuoraid Sessions for å utvikle hennes låter sammen med andre unge med samme interesse, i tillegg til å få hjelp fra profesjonelle musikere.

Hildá er 22 år gammel, fra Utsjok i Finland. Hun har allerede startet sin musikkkarriere med flere utdanninger innenfor musikk, og driver med både sang og joik. Hun spiller i bandet Solju, som i år deltok i den finske MGP. Hennes mål er å sikre kontinuiteten i det samiske språket og den samiske joiketradisjonen, ved å gi det samiske folket musikk og musikkhistorie.

Elin Kristina er 20 år gammel, fra Lønsdal i Nordland. Hun skriver sanger på flere språk, men foretrekker å skrive på samisk. Hun sier at det er lettere å formidle og forklare følelser da. Hun liker å skrive tekster, synge – og også joike! Vi er spente på å se hva Elin Kristina vil presentere på Márkomeannu.

Ella Marie er 18 år gammel, fra Tana i Finnmark. Hun bor for tiden i Alta hvor hun studerer drama. Dere kjenner henne kanskje fra før, da hun vant Sámi Grand Prix i år! Tidligere har hun vært med i prosjekter som Scene Finnmark / Ung Artist NOW!, i tillegg til å reise rundt for å presentere samisk kultur under Arctic Winter Games. Hun skriver alternativ popmusikk, og vil kunne drive med musikk i fremtiden.

Natalie er 20 år gammel, fra Umeå i Sverige. Hun har sitt hjerte i musikker og i hennes kultur. Hun brenner for å bevare sin arv i hvert steg hun tar. Hun har jobbet hardt og lenge for å bli en så god artist som mulig, og er klar for å se hva Sápmi og Márkomeannu har å by på. Hun har tidligere opptrådt på bland annet Nuoraid Lávdi i Jokkmokk. Hun gleder seg til å dele hennes egenskrevne låter på Márkomeannus scene i sommer.

I tillegg til disse fem herlige ungdommene, kommer det også fire musikere sammen med dem på scenen under Márkomeannu. Bandet består av Svein Schultz på bass, Jan Ole Kristensen på gitar, Jakop Janssønn på trommer og Stein Austrud på keyboard. For et gjeng!

De opptrår på Márkomeannus scene lørdag 30. juli. Sees da!

Prosjektet er støttet av Sametinget.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *