Byfesten 2016: Kveldsarrangementene flyttes inn i Idrettens Hus

For første gang skal Byfestens kveldskonserter ”Hæfti Stæmning” flyttes innendørs. – Det blir spennende, Idrettens Hus er et flott lokale, med alle fasiliteter under tak. Vi slipper i allefall å bekymre oss for været, sier festivalsjef Rune Dahl med et smil.

 • Vi flytter mest på grunn av plassmangel i Narvik sentrum. Siden E6 går igjennom sentrum, så er det problematisk å få gjennomført ”Hæfti Stæmning” på en skikkelig måte. Hvert eneste år har vi måttet flytte på oss. Fra den gamle taxiholdeplassen (nå det 4. Hjørnet), fra Spor 1 til Gate 2. Ingen av plassene passer for årets arrangement, som blir betraktelig større enn tidligere. Derfor har vi valgt å flytte inn kveldsarrangementene til Idrettens hus.

Dahl understreker at alle dag-arrangementene fortsatt vil foregå midt i sentrum, med base rundt Det 4.hjørnet/Parkhalltaket og Frydenlundsbrua.

LOVESHACK, Norges beste coverband avslutter lørdagskvelden under Byfesten. - Folk som ikke har hoppa og dansa på noen år, skal gå ut med gangsperre fra festivalområdet, sier bandet selv.
LOVESHACK, Norges beste coverband avslutter lørdagskvelden under Byfesten. – Folk som ikke har hoppa og dansa på noen år, skal gå ut med gangsperre fra festivalområdet, sier bandet selv.

Det betyr at ”Hæfti Stæmning” med blant annet Ole Ivars, 90-talls ikonene Drömhus, Da Buzz, Loveshack og Groms Plass i spissen, blir gjennomført på Idrettens Hus. Her er det plass til nesten 1000 mennesker i salen.

 • Vi var på befaring i Idrettens Hus, og ble svært positivt overrasket over lokalene. Her er det godt og varmt, det er god plass og alle fasiliteter er på plass med toaletter, garderober, backstage-lokale og kafé. Vi skal lage et flott område på gressplenen foran hovedinngangen med bord og benker. Det blir spennende å gjennomføre årets konserter her, sier Dahl.

  Dere ba om 90-tallsnostalgi – vi gir dere bandene som fylte discotekene og bomberommene med hits på 90-tallet, sier Ole-Eivind Johansen hos arrangøren. Drömhus, en av 90-tallets mestselgende kvinnelige popstjerner opptrer lørdags kveld. - Du har garantert hørt låtene - vi garanterer allsang, sier Johansen.
  – Dere ba om 90-tallsnostalgi – vi gir dere bandene som fylte
  discotekene og bomberommene med hits på 90-tallet, sier Ole-Eivind Johansen hos arrangøren. Drömhus, en av 90-tallets mestselgende kvinnelige popstjerner opptrer lørdags kveld.
  – Du har garantert hørt låtene – vi garanterer allsang, sier Johansen.

Som ventet er det salget av billetter til Ole Ivars, Norges desidert største danseband, som har tatt mest av.

 • Vi visste at Ole Ivars er populære. Fredagen blir jo fantastisk med Ole Ivars, Tore Skoglund (fra ”du skal høre mye”) Groms Plass og Sweet Scarlet. I tillegg skal velkjente DJ Ivar dra frem hitene fra 80- 90- og 2000-tallet.
dabuzz
Da Buzz: Svensk 90-talls party på sitt beste.
groms_plass-1
– Med sine egenartede musikkstil trekker de horder av folk de få gangene de opptrer. Vi er fantastisk glade for at gutta endelig stiller opp under Byfesten. Vi forventer mye – og vi VET de leverer, sier Ole-Eivind Johansen.
Sweet Scarlet
Sweet Scarlet hadde et fenomenalt år i 2015, med opptredener på en rekke festivaler. Bandet har sitt opphav i Troms og spiller progressive, alternativ rock. Resultatet er en musikksjanger som er dynamisk, spennende og varierende.
Justin C
– Fra Sverige kommer DJ Justin C. Justin har kjørt show i Sverige de siste par årene og er virkelig verdt å få med seg, sier Johansen.
DJ Ivar
Legenden DJ Ivar snurrer selvfølgelig plater under Byfesten. Fredag skal han sette fyr på folk med gode låter fra 80, -90 og 2000-tallet.
tore1-skoglund
Humoristen og NRK-veteranen Tore Skoglund, revyguruen Fridtjof Nordnes og stand-up magikeren Axel Radini, er artistene i showet ”DU SKAL FLIRE MYE”.

Lørdag spiller 90-talls ikonene Drömhus og Da Buzz, i tillegg til Loveshack – Norges beste coverband, DJ Justin C (fra Sverige) og et band som enda ikke er på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *