Inviterer til rideleir i Skjomen

Sommerens rideleirer ved Narvik Rideskole i Skjomdalen nærmer seg. Her er tilbud for de små, de litt større – og de på 30+

Tekst og foto: Harald Harnang

I ÅR SOM I FJOR har man delt inn leirene i rideleir og treningsleir (6 og 10 dager), dagrideleir for de aller yngste rytterne og tanteleir for voksne ryttere.

Rideleirene starter midt i juni og avsluttes sist i august.

Det er ennå ikke for seint i melde seg på. Narvik Rideskole, øverst i Skjomdalen, har arrangert rideleirer og treningsleirer en årrekke. Her får jenter (og gutter hvis de tør?) alderstilpasset og erfaringstilpasset opplæring i alt fra hestestell og møkking, til hopp, dressur – og riding i naturen.

Vera Aspeslett har trinn 1, 2 og 3 på Starum samt Olympiatoppens diplomtrenerutdannelse. Veras ridelærerutdanning er en yrkesfaglig utdanning som bare et fåtall i Norge har.
Vera Aspeslett har trinn 1, 2 og 3 på Starum samt Olympiatoppens diplomtrenerutdannelse. Veras ridelærerutdanning er en yrkesfaglig utdanning som bare et fåtall i Norge har.

Alle bor i små tømmerhytter, trangt og sosialt. Det er to økter med sprang/dressur daglig. Hver deltaker får egen hest som må ha fôr og stell. I tillegg kommer teori og andre morsomme aktiviteter. Leirene varer normalt fra søndag ettermiddag til fredag ettermiddag, og de avsluttes med oppvisning for stolte foreldre og foresatte.

Rideskolesjef og instruktør Vera Aspeslett er tydelig på at «det å lære å sitte oppå en hest» bare er en del av det man får med seg etter ei uke på rideleir: I samværet med store dyr må man lære seg å samarbeide, være sosial, tenke på sikkerhet hele tiden, hjelpe hverandre, kunne stole på hverandre, lære å ta ansvar, mm.

Avslutningsoppvisning for foreldre.
Avslutningsoppvisning for foreldre.

Det er to erfarne instruktører som leder sommerens kurser: Vera og Ida Kristine Liland Ouren. I tillegg er det to lærlinger, og flere av stallens ungdomsryttere vil ha sommerjobb på rideskolen.

I stallen står det hester på rad og rekke og venter på grønt gress og sommerleirer. Alt fra gode, gamle Dina til de nye ponniene som nettopp har kommet: Kitty, Odin, Lovinda, Morgan og Evita.

Fullt program og skjema for påmelding finnes på narvikrideskole.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *