Inviterer til informøte om tilbudet for pårørende til rusmisbrukere

I  kveld arrangerer Narvik Unge Sanitet sammen med N.K.S Veiledningssenteret for pårørende i Nord Norge infomøte om tilbudet for pårørende til rusmisbrukere.

– Vi har opplevd en økning i antall henvendelser fra pårørende i regionen rundt Narvik så vi har veldig lyst til å komme på besøk, sier Grete Rugland fra Veiledningssenteret.

NKS veiledningssenter for pårørende i Nord Norge AS er en selvstendig virksomhet som eies av Norske Kvinners Sanitetsforening avd. Troms og Finnmark. Senteret har hovedkontor i Alta og et avdelingskontor i Bodø og er et gratis lavterskeltilbud for pårørende til rusmiddelavhengige i Nord-Norge.

Å oppleve at noen som står deg nær har rusproblemer kan være svært vanskelig. Fortvilelse, frykt, uro og skam er følelser som kan oppstå hos pårørende. Veiledningssenteret legger vekt på å være et rolig og trygt sted hvor hver enkelt pårørende kan få mulighet til å samtale om tema de selv er opptatt av.

Blant tilbudene til Veiledningssenteret finner vi både gruppeveiledning og telefonsamtaler, noe som gjenspeiler at Nord-Norge er en langstrakt del av landet vårt. Likevel skal NKS veiledningssenter for pårørende i Nord Norge AS gi et tilbud til samtlige kommuner i Nord Norge.

Møtet er gratis og åpent og vi håper at dette kan være til hjelp for pårørende i vår region, sier Jorunn Tufthaug, leder i Narvik Unge Sanitet. I tillegg tror vi at dette kan være et nyttig tilbud å kjenne til for de som jobber med rusmiddelavhengige og vi oppfordrer derfor også de til å komme på mandag.

Møtet finner sted i Sjømannskirken kl 19 – 21.00.

13217441_1116122218451753_9238590861774012_o

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *