Fornyer Kjeldebotndagan med Håfjelltuva Opp

Kjeldebotndagan betyr ei bygd i feststemning. Folk går mann av huse for å få med seg kultur, markedsstemning og hyggelig sosialt samvær. Nytt av året er Håfjelltuva Opp, et motbakkeløp fra butikken og opp til varden på Håfjelltuva. Og interessen for nykommeren er allerede stor.

Tekst og foto: Rune Dahl

– Akkurat nå er det rundt 150 personer som har meldt sin interesse for arrangementet, så det tyder jo veldig bra, forteller Idar Heimdal Espe, initiativtaker for det nye motbakkeløpet.

Årets Kjeldebotndagan går av stabelen 24.-26.juni. Motbakkeløpet arrangeres lørdag formiddag.

  • Bli med på motbakkemoro enten som mosjonist fra parkeringa på Håfjellet, eller som aktiv deltager fra Joker Utsikten fra toppen er uansett turen verdt, sier Espe entusiastisk.a DSC_9820

Løypa starter ved Joker og følger veien opp Håfjellet. Ved toppunktet på veien dreier løypa inn på en brattere sti opp mot varden på Håfjellet. Total lengde er 8 km med 800 meter høydeforskjell. Løypa for trimklassen er betydelig kortere, vel 2,5 kilometer.

  • Jeg vil oppfordre familier og vanlig trimmere til å stille. Ta med barn, søsken, kompis eller bestemor og bli med. Et motbakkeløp er en kamp mot seg selv, der tiden ikke er viktig. I tillegg får du en fantastisk fjelltur med på kjøpet, sier Idar Heimdal Espe.

Selv om fokuset ligger på trimklassen så er det allerede blitt påmeldt noen gode konkurranseløpere, blant annet Ballangens egen Robin Ødegård.a DSC_9836

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *