Narvik-talent fikk trene med de beste på fotballeir

Porsgrunn 29. juni: Håkon Evjen fra Mjølner deltar denne uken på Statoils talentleir i Porsgrunn sammen med Norges beste og mest talentfulle 15- og 16-åringer. 

Håkon Evjen er en av få håndplukkede fotballspillere som denne uken er samlet på Statoils talentleir i Porsgrunn. Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, og har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Statoils talentleir ønsker å utvikle unge fotballtalenter, i tillegg til å inspirere dem til å opprettholde innsatsen og læringsfokuset på veien videre. For å bli en elitespiller må man ha talent og en vilje til å trene mye over lengre tid. Vi er imponert over hva Håkon har prestert så langt, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud.

Fremtidens landslagsspillere

På leiren er spillere fra både G15 og G16, i tillegg til utvalgte talenter som er vurdert hakket under landslagsnivå, såkalte morgendagens fotballspillere. De er inndelt i egne utfordrergrupper for morgendagens keepere, spisser, midtstoppere, backer og sentrale og offensive midtbanespillere. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

I løpet av uken vil morgendagens spillere ha muligheten til å kvalifisere seg til en kamp mot G15- og G16-landslaget. Av erfaring har lite skilt de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har tidligere spilt seg rett inn i landslagstroppen. Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie er kjente navn som tidligere har deltatt på lignende fotballsamlinger.

Gamle fotballhelter viser vei

Fotballspillerne vil møte lange og tøffe treningsdager i Porsgrunn. Trenerteamet består blant annet av gamle Drillo-helter som Erlend Johnsen og tidligere landslagskeeper Frode Grodås. Fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, er imponert over årets spillere, og sier at trenerne ser frem til å jobbe med de unge talentene.

– Jeg er sikker på at vi møter fremtidens landslagsspillere på Statoils talentleir i Porsgrunn. For å spille på toppnivå er de avhengige av å ha gode trenere og støttespillere. Vi håper vi har lagt til rette for en lærerik samling som inspirerer morgendagens fotballhelter, sier Grøttland.

Fakta om Statoils talentleir 2016 

 Talentleir for morgendagens fotballspillere født i 2000 og 2001

 Arrangeres i perioden 27. juni til 1. juli på Kjølnes Idrettspark i Porsgrunn

 Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Statoils talentprogram Morgendagens Helter

 Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag

 

Følgende spillere fra Nordland er tatt ut til Statoils talentleir Porsgrunn 2016: Fornavn  Etternavn  Klubb 
Runar Hauge FK Bodø/Glimt
Håkon Evjen Mjølner
William Mikalsen FK Bodø/Glimt
Theo Lawrence Mosjøen IL
Marcus Andersen FK Bodø/Glimt
Ask Tjærandsen-Skau FK Bodø/Glimt
Tobias Johnsen FK Bodø/Glimt
Sivert Jarmund Mosjøen IL
Mohammed Mohammedi Leknes FK
Brede Frøysa Mo IL
Jasem Bavi Mo IL Toppfotball

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *