Erfaring, fagkunnskap og godt omdømme gir mange kunder

(REDAKSJONELL ANNONSE)

Eivind Liljebakk har 35 års fartstid som maler. For syv år siden overtok han Lindahl Fargehandel sammen med Mats Arnøy. Nye Lindahl har funnet sin nisje i markedet, og har etter overtakelsen snudd en nedadgående trend. 

– Det viser seg at erfaring, fagkunnskap, service og godt omdømme gir deg mange kunder. Og det er vi evig takknemlig for, forteller Liljebakk.

Lindahl AS ligger litt tilbaketrukket nede i Dronningensgate. Her jobber daglig leder Mats Arnøy, Eivind Liljebakk og Mona Røch Aanes.

– Jeg bruker å si at jeg gikk ut med en elendig folkeskole. Etter det har det stort sett gått i maling de siste 35 årene, sier Eivind Liljebakk med et smil.

Det er bedriftene som omsetningsmessig er de største kundene til Lindahl. Men i antall er de private kundene størst.

– Vi har levert maling til stort sett alle de store byggeprosjektene i Narvik. Og det kommer nok ikke bare av god pris. Fagkunnskap, service og godt omdømme spiller nok mye inn, sier Liljebakk.

Mona Røch Aanes ved Lindahl Fargehandel viser frem noe av det store utvalget bedriften har av tapeter, belegg og oppussingsartikler. Foto: Rune Dahl
Mona Røch Aanes ved Lindahl Fargehandel viser frem noe av det store utvalget bedriften har av tapeter, belegg og oppussingsartikler. Foto: Rune Dahl

Liljebakk har en rekke tips for deg som planlegger å fornye husfasaden.

– Like viktig som huset byggestil og farge, vil det være å ta hensyn til omgivelsene rundt når du velger farge. Mange glemmer grunnmuren. Velger du en kraftig farge på denne, vil det bidra til å fremheve muren. Ønsker du derimot å sette fokus på andre detaljer ved huset, eller har du sterke farger på resten av huset, kan det være lurt å tone ned murfargen, sier han. Lindahl AS har valgt å bruke produkter fra Tjæralin.

– Vi ser på hus som vi har malt for 10-15 år siden og ser hva som funker over tid. Tjæralin leverer i ypperste klasse, forteller Liljebakk.

HER ER NOEN GODE MALERÅD FRA LILJEBAKK:

1. Forlengerskaft, skrape, diverse ruller, koster, malerbøtte og vaskemidler er bra utstyr til malingsarbeidet.

2. Bruk pumpesprøyte for å få rengjøringsmiddelet på veggen og vann fra hageslangen for å vaske veggene før maling. Husk at veggene må være tørre før malingen påføres. Tørketiden kan ta opp til ei uke. NB! Pass på flater som vinduer etc da vaskemiddel til husvask kan være nedmattende. Bruk egnet verneutstyr som briller, hansker, egnende sko etc.

3. Forlengerskaft fåes i lengder helt opp til seks meter, og kan spare deg for mye tid.

4. Ikke vent til slutten av arbeidet med å leie lift. Lei den fra første malerdag og bruk den effektivt.

5. Mal også muren når du maler huset.

6. Ikke mal utendørs med vannmaling før etter 17. mai. Malingen tåler ikke at temperaturen går under fem plussgrader i løpet av ett døgn. Tjæralin derimot, tåler frost fint.

7. 80 prosent av alle boliger i Norge er malt eller beiset i lyse farger. Hvis du vil skille deg ut kan du male boligen i en mørk farge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *