Skoleklasse på besøk i Beisfjord – for fjerde år på rad

Elevene fra Vidarskolen i Købehavn har etter hvert blitt et kjent syn i Beisfjord. I slutten av august de siste fire årene har skolen gått fottur fra Abisko til Beisfjord – og overnattet på Fjordhuset. Så også i år.

  • Det har blitt en fast greie hvert eneste år. 15-20 elever i alderen 15-16 år og noen lærere. De fant ut at Fjordhuset var det perfekte overnattingsstedet som avslutning på turene sine. I går kom de nok en gang, våte og slitne etter en dag i regnværet, forteller Marte Kufaas i Beisfjord Idrettslag.

For tre år siden fikk skoleturen mellom Abisko og Beisfjord et større oppslag i avispressen da hele klassen måtte hentes i ambulansehelikopter. Elevene ble matforgiftet på Hunddalshyttene og ble fløyet i helikopter til Beisfjord og Fjordhuset. I år gikk heldigvis turen uten problemer.

  • Vi lar de få bo gratis her hos oss. Dette er bare et hyggelig bekjentskap og flotte ungdommer, sier Kufaas.

Skoleklassen har allerede reist videre til Abisko før turen går videre hjem med tog til København.

Foto: Marte Kufaas
Foto: Marte Kufaas

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *