Furugården er offisielt åpnet

13 beboere og 30 brukere i alderen 16 til 88 år har tilhold ved Furugården som i dag ble offisielt åpnet av ordfører Rune Edvardsen.

Bygget har en totalramme på 65 millioner kroner og inneholder 13 nybygde leiligheter og et fantastisk dagsenter. Bygget eies av Narvik Boligstiftelse og Narvik kommune.

  • Dette er et hjem, ikke en institusjon, sa leder av Furugården dagsenter, Mona Mathisen ved åpningen.
  • Beboerne har selv fått komme med innspill på sine egne spesialtilpassete leiligheter. Det er lett å glemme at dette faktisk er hjemmet til beboerne, forteller hun.

    a DSC_5294
    Moderne og flott interiør

Politikere, entreprenører og andre inviterte fikk i går en omvisning gjennom både dagsenteret og boligdelen. Bygget har blitt designmessig lyst og flott med fine farger og moderne interiør. Det er Losvik Bygg som har hatt hovedentreprisen. En rekke lokale bedrifter er igjen leid inn av Losvik i arbeidet.

Furugården sto ferdig i 1980 og bestod opprinnelig av to ulike bygg med en tomt imellom. Nå er den gamle bygningsmassen fullstendig rehabilitert og i tillegg har man ført opp et nybygg som binder sammen de to gamle bygningene. Man har også utviklet uteområdet betydelig. Furugården er en bemannet omsorgsbolig, bemannet 24 timer i døgnet.

  • Dagsenteret har et stort og variert tilbud til brukerne. Vi har snekkerverksted, håndverksrom, bakeri, keramikkverksted, kjøkken, et rom for fysisk aktivitet og en fullstendig ny sanseavdeling med blant annet spa og stille rom. Vi er storfornøyde med sluttresultatet, sier Mona Mathisen.a DSC_5250
DSC_5205
Ordfører Rune Edvardsen sto for den offisielle åpningen.
DSC_5220
Politikere, entreprenører og andre inviterte fikk i går en omvisning gjennom både dagsenteret og boligdelen.
DSC_5234
Losvik Bygg har hatt hovedentreprisen.
DSC_5244
Daglig leder i Narvik Boligstiftelse, Kirstin Leiros, fikk gave fra Losvik Bygg – en tegning fra Reidar Hansen.
DSC_5286
Det nye badekaret i sanse-avdelingen fattet stor interesse.
DSC_5289
Det ble omvisning i en av de nye, flotte leilighetene.
DSC_5231
Kirstin Leiros fikk blomster fra Sissel Eriksson i DNB som har finansiert bygget.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *