Arbeidet skrider framover (se video og bilder)

Catwalk´n på Hålogalandsbrua blir stadig lengre. Det gjør også regnskapet for brua. Budsjettet for brua har til nå sprukket med 236 milloner kroner.

De kinesiske arbeiderne på brua jobber effektivt og har kommet langt fra begge sider med catwalk’n, arbeidsplattformen som arbeiderne skal bruke under den videre brubyggingen mellom tårnene. Det er lagt ca 350 meter på Karistrandsiden, og 280 meter på Øyjordsiden.

I løpet av måneden vil begge sidene møtes på midten og man har da gangbar forbindelse mellom sør – og nord-siden. Da begynner jobben med å strekke delkabler over fjorden. Tilsammen skal det trekkes 80 kabler over fjorden, som etterhvert skal sys sammen til to store, solide bærekabler.

Kostnadene for brua har steget fra 3,22 til 3,45 milliarder kroner. Store og vanskelige arbeider under vann har fordyret bruen betraktelig. Det samme har en justering av kroneverdiene fra 2012-nivået til årets verdi.

Foto: Statens Vegvesen
Foto: Statens Vegvesen

Av denne økningen må bomselskapet Hålogalandsbrua AS ta 70 millioner av prisøkningen. Staten tar 166 millioner, og det er søkt om at Narvik kommune bevilger 15 millioner i 2016 og 15 millioner i 2017.

Statens Vegvesen jobber for en åpning av Hålogalandsbrua i årsskiftet 2017/2018, men dette avhenger av gunstig vær.

Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl
Foto: Rune Dahl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *