Narvikfjellet rimeligst i Norge

Fri Flyt, Norges største skimagasin, lager årlig en oversikt over sesongkortprisene i norske skianlegg. Og nok en gang kommer Narvikfjellet rimelig(st) ut.

Skianlegget i nord har lenge vært klart billigst i Norge, og hadde et år sesongkort-priser på 1800 kroner. I år blir prisen høyere, men likevel ikke høyere enn at Narvikfjellet kan skryte med å ha landets billigste årskort.

Foto: Rune Dahl
Pudderkjøring i Narvikfjellet en dag i mars. Foto: Rune Dahl
  • Vi kan ikke gå ut med prisene enda. Vi jobber med et siste produkt som vil ha en del å si på prisen. Men at det blir svært konkurransedyktig, det er helt sikkert. Det som også er sikkert er at de besøkende får mere ski enn noensinne for pengene, forteller daglig leder i Narvikfjellet, Harald Kuraas.

Fullprisen i Narvikfjellet i år er 4250 kroner, mens ungdom betaler 3550 kroner veiledende. Dette er prisen du må betale hvis du venter med å kjøpe årskortet til etter jul.

  • Vi slipper nyhetene og kampanjeprisene så snart alt er klart. Vi må først vite 100% hva vi kan tilby gjestene. Men at vi vil bli konkurransedyktig i forhold til Oslo Vinterpark sitt tilbudskort på 2500 kroner, det skal vi være, sier Kuraas.

Det betyr at Narvikfjellet også i år blir å ha de billigste årskortene i Norge. Det som også er spesielt med årskortene i Narvikfjellet, er at kortene også gjelder for gondolbanen sommerstid.

 

Her er Fri Flyts oversikt over prisene i norske skianlegg:

Sesongkortprisene er en viktig del av førsesongen for mange skientusiaster. Flere anlegg tilbyr tidlig-rabatt, mens andre har samlekort for flere anlegg. Her kan du se noen av prisene for en hel sesong i et skianlegg den kommende sesongen.

Hemsedal / Trysil

Hemsedal og Trysil har vært i senter av denne sesongens største debatt om sesongkortpriser. Opprinnelig var det ikke mulig å kjøpe heiskort separat for noen av anleggene, men kun et MySkistar All-kort som dekket disse, pluss Åre, Sälen og St. Johann. Skistar, som eier anleggene, snudde imidlertid. Derfor ser prisene slik ut (med forbehold om at dette kan endre seg):

Kun Hemsedal eller Trysil: 5430 kroner (voksen) og 4235 kroner (barn)

MySkistar All: 5695 kroner (voksen) og 4650 kroner (barn)

Rabatter: Early-brid rabatt før 15. oktober på MySkistar All på 15 prosent.

Hafjell / Kvitfjell / Skeikampen / Sjusjøen / Gålå

Skianleggene i Lillehammer-regionen har et såkalt samlekort, som betyr at du med samme sesongkort kan kjøre i Hafjell, Kvitfjell, Gålå, Sjusjøen og Skeikampen skisenter. Enkelte av skianleggene innenfor dette kortet har derimot egne sesongkortpriser.

Pris for sesongkort i Hafjell er derimot:

5150 kroner (voksen) og 4100 (barn). Med dette kan du kjøre alle de nevnte anleggene.

Rabatt: Tidligrabatt på 10 rabatt ved kjøp før 17. oktober. Som student får du sesongkortet til 3200 kroner. Familierabatt: 2 sesongkort gir 150 kroner i avslag pr. kort. 3 sesongkort eller flere gir 250 kroner i avslag pr. kort. Barn under 6 år kjører gratis.

Skeikampen har på sin side et eget kort for gausdøler. Lokale betaler derfor 1250 kroner for sesongkort – uavhengig av alder. Hytteeiere betaler 3000 kroner (voksen) og 2500 kroner (barn).

Sjusjøen har også sitt eget sesongkort. For å kun kjøre på Sjusjøen får du sesongkort til 3100 kroner (voksen) og 2450 (barn). Bestiller du innen 16. oktober får du 10 prosent i tidlig-rabatt.

Også Gålå har sitt eget, lokale sesongkort. Dette er priset til 2600 kroner (voksen) og 2200 kroner (barn) – dersom du ikke kjøper passet for alle anleggene.

Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark halverte sesongkortprisene i fjor. Det fortsetter de med i år. Dermed koster sesongkort for voksne 2700 kroner, mens barn betaler 2400 kroner.

Rabatt: Bestiller du før 1. desember koster sesongkort for voksne 2500 kroner, mens de koster 2250 for barn. Familiepakke, med inntil to voksne og 3 barn, koster 7000 kroner før 1. desember. 7500,- etter.

Geilo

Geilo gjorde i likhet med Oslo Vinterpark et brutalt kutt i sesongkortprisene, og har dermed nesten halvert prisene. Voksne betaler derfor 2600 kroner for sesongkort, mens barn betaler 2100 kroner.

Rabatt: Geilo har en egen familiepakke, som består av to voksne og inntil tre barn. Denne koster 8995 kroner. Ingen tidlig-rabatt eller lokal-rabatt.

Norefjell skisenter

På Norefjell koster sesongkortene 4950 kroner for voksne og 3950 kroner for barn den kommende sesongen. Her er det ingen rabatter.

Hovden alpinsenter

For å kjøre hele året i skianlegget i Aust-Agder koster det 5495 kroner for voksne og 4495 kroner for barn. For årskort gull koster det 5795 kroner for voksne og 4795 kroner for barn. Da kan man også få med familierabatt. Har ikke lagt ut tidlig-rabatt i år.

Rauland skisenter

Rauland skisenter opererer med 4495 kroner for voksne og 3445 kroner for ungdom.

Gaustablikk skisenter

På Gaustablikk koster årets sesongkort 4500 kroner for voksne og 3430 for ungdom.

Narvikfjellet skisenter

Skianlegget i nord har lenge vært klart billigst i Norge, og hadde et år sesongkort-priser på 1800 kroner. I år betaler voksne b4250 kroner, mens ungdom betaler 3550 kroner veiledende. Årsaken til de billige kortene har vært lukrative rabattordninger, som det i følge skisenteret også vil bli i år. Det er foreløpig uklart hvordan disse blir.

Hodlekve (Sogndal) og Sogn skisenter

Frikjøringsparadiset Hodlekve i Sogndal har også lansert sine sesongkortpriser for sesongen, som er 3800 kroner for voksen og 2900 kroner for studenter og barn.

Et familiekort i Hodlekve koster 9900 kroner for tre, 10900 kroner for fire og 11900 kroner for fem.

Rabatt: Her finnes et Sogn-kort som også gir tilgang Sogn skisenter. Dette koster 4800 kroner for voksne og 3500 kroner for studenter og barn. Sogn skisenter har ikke lansert sesongkortpriser for sitt anlegg.

Gautefall skisenter

På Gautefall koster sesongkortet for voksne 4110 kroner, mens ungdom/barn betaler 3370 kroner.

Røldal, Myrkdalen, Voss, Oppdal, Kongsberg, Drammen og Tyin/Filefjell og Beitostølen har enda ikke lansert sine priser for sesongen. De to sistnevnte er en del av Valdreskortet, som gir tilgang til syv skianlegg i Valdres.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *