Kjørte nesten over seg selv

I gårsdagens Dagbladet kunne vi lese historien om parkeringstrøbbelen til Narvikgutten Eivind Alstad. Det hele utartet seg til å bli en svært så morsom affære.

 

Her er historien:

Alle kan ha uflaks. Men rotet Eivind Alstad fra Trondheim klarte å stelle til for seg selv, er mildt sagt imponerende.

Historien skjedde for noen år siden, men ble først delt med Facebook-vennene denne uka. Det starter med at han lånte bort sin ganske nyinnkjøpte bil, av merket Ssangyong, til en kompis. Da han fikk den tilbake, ble den parkert ved siden av Eivinds gamle Toyota, som han ennå ikke hadde solgt.

– Jeg dro i alt

Morgenen etter skulle han på et viktig møte i Oslo, og var sent ute til flyet. Han gikk inn i bilen og satte den i revers. Men ingenting skjedde. Bilen sto bom fast.

– Kunne den brødgjøken som hadde lånt bilen satt på håndbrekket? tenkte han. For Trondheim er jo stort sett paddeflatt, så det er jo aldri noen grunn til å bruke brekket.

Derfor visste han heller ikke hvordan man skulle løse det ut. Det var nemlig ikke et håndbrekk, men et fotbrekk. Og under dashbordet var det flere spaker, blant annet for bagasjeluker og panserlokk i tillegg til håndbrekket.

– Jeg hadde jo aldri bruk det brekket. Jeg var så stressa, la meg på utsiden av bilen med overkroppen innunder dashbordet, og dro i alt, sier han til Dagbladet.

Resultatet er lett å forutse når man hører om det i ettertid, men når man er stresset en morgen og prøver å rekke et fly, er det ikke helt klart. Selvfølgelig begynte bilen å trille med døra åpen. Mens han lå på bakken ved siden av og delvis under.

Han forteller mer i teksten han la ut på Facebook-profilen sin:

«Jeg klarte med et nødskrik å dra til meg foten akkurat idet bilhjulet nappet i buksebenet. Ved å legge meg helt ned unngikk jeg også å bli dratt med av den åpne døren. Imidlertid hektet døren seg borti min egen Toyota som sto ved siden av, og skrapte opp hele siden. Hjulbuen på Toyotaen stakk imidlertid litt ut og da døren hadde fått skrapet seg frem dit satte den seg fast og ble isteden vrengt helt bakover».dbstatica-no

Slik så skademeldinga ut. – Det eneste jeg kunne gjort «bedre» var å kjøre over meg selv i tillegg, skrev han på Facebook.

Forbannet kompisen

Til Dagbladet forteller han at han ikke husker om han tenkte så mye idet bilen begynte å trille.

– Jeg forbannet jo denne kompisen min, men jeg hadde mer enn nok med å komme meg unna forhjulet. Først måtte jeg berge beinet fra hjulet, og så kroppen for døra. Og så tenkte jeg «hvor i helvete for den bilen nå.»

Den var på vei videre.

– Jeg så sjokkert på at den trillet mot en dyr Audi. Jeg tenkte «neineinei!» og så var det bare å springe etter, og få stoppet bilen.

Og så kom kanskje det vanskeligste å forstå for en ikke-stresset leser. For i stedet for å ta toyotaen til flyplassen, brekker han døra tilbake og holder den fast inntil bilen, mens han kjører alle tunnelene til Værnes flyplass.

– Det var ei som spurte i kommentarfeltet om hvorfor jeg ikke tok den andre bilen. Det har jeg ikke noe godt svar på.

– Jo verre det går …

Han forteller han var så stressa at det var ikke ble vurdert å la den stå der med åpen dør.

– Det var kanskje heller ikke en god løsning å parkere den med åpen dør på flyplassen, men så langt tenkte jeg ikke.

– Men fikk du igjen på forsikringa?

– Jeg hadde bare kaskoforsikring på den ene, og det var den som sto igjen. Så jeg fikk bare dekket skadene på den. Hvis jeg hadde sagt at jeg kjørte den jeg hadde kasko på, så ville jeg fått på begge, men jeg klarte ikke lage plausibel forklaring, så jeg holdt meg til sannheten, hehe.

Han satte seg ned og skrev historen fra noen år tilbake etter en annen morsom tekst, som han skrev fikk god tilbakemelding på fra vennene.

– Folk begynte å skrive at jeg burde skrive bok, eller ta over etter Almaas på «Nytt på nytt», og så fikk jeg vann på mølla.

Han sier han er vant til å fortelle og ofte er toastmaster i bryllup.

– Jo verre det går, jo bedre blir historien. Men jeg vil helst ikke ha flere runder med bil-tabber, jeg har ikke turt å fortelle dette før nå.

Saken er hentet fra Dagbladet.no http://www.dagbladet.no/nyheter/det-var-savidt-eivind-turte-a-sende-saken-til-forsikringsselskapet/63959904

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *