– Gi så det svir! TV-aksjonen er i gang

  • Gi så det svir, er oppfordringen fra bøssebærer Steinar Lund.

Årets TV-aksjon er i full gang. Bøssebærerne er fordelt på en rekke roder i Narvik, Straumsnes, Bjerkvik, Håkvik, Beisfjord og Skjomen.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Allerede i går ble det på i underkant av to timer samlet inn godt over 200.000 kroner gjennom en ringedugnad til byens næringsliv.

Over 200.000 kroner ble samlet inn per telefon i går.
Over 200.000 kroner ble samlet inn per telefon i går.

I dag kommer det inn mere – garantert. For givergleden er adskillig større i år enn hva tilfellet var i fjor. Bøssebærerne rapporterer om blide ansikter og giverglede på alle rodene.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Geir Ketil Hansen er rodeleder i Narvik
Geir Ketil Hansen er rodeleder i Narvik

 

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *