Ga penger til barnekreftforeningen

– Det er helt fantastisk. Det at barn hjelper barn er det beste man kan oppleve. Sverre Arne Dalhaug står nærmest med tårer i øynene da barna i Skistua Barnehage overrekker han et flott pengebeløp som uavkortet går til Team Rynkeby og Barnekreftforeningen.  

Tekst og foto: Rune Dahl

  • Vi hadde foreldrekaffe forleden i barnehagen. Underveis hadde vi en frivillig pengeinnsamling hvor det ble bestemt at det innsamlede beløpet uavkortet skulle gå til Team Rynkeby og deres arbeid mot barnekreft, forteller Tove Kristin Hansen, pedagogisk leder i Skistua Barnehage.

Sverre Arne Dalhaug er en av totalt 5 personer fra Narvik som denne sesongen er med på det nord-norske laget til Team Rynkeby. Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris i forbindelse med Tour de France for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Det startet som et lite dansk lag bestående av 11 mosjonssyklister i 2002. Nå har teamet økt til 1600 syklister og 400 medhjelpere fordelt på 38 lag fra hele Scandinavia.

Deltakerne fra Narvik på årets lag er følgende: Sverre Arne Dalhaug, Thomas Holmstrøm og Silje Hanssen. I serviceteamet sitter Kenneth Tverli og Simon Devold. 

Ungene ved Skistua Barnehage er klar over hva pengene går til gjennom samtaler og filmvisning i barnehagen.

  • Vi har snakket med barna om hva pengene går til, og at pengene er med på å hjelpe at syke unger kan bli frisk. Vi har også sett en flott film fra Barnekreftforeningen som forklarer mye på en lettfattelig måte, sier Tove Kristin Hansen.

I tillegg til pengeinnsamling så er hovedmålet til Team Rynkeby hvert år å sykle fra Oslo til Paris. En strekning på drøye 1300 kilometer som tilbakelegges på en uke. Det er som å sykle Narvik-Sortland syv dager på rad. Lagene starter på forskjellige steder i Skandinavia, men samles før sluttetappen inn til Paris.

– Hovedoppgaven vår er å samle inn penger og bidra til at barn og familier får gode lyspunkter i en ofte vanskelig tid. Vi bidrar også med penger til forskning på barnekreft. Pengene vi får inn går uavkortet til Barnekreftforeningen, forteller Sverre Dalhaug.

Akkurat nå jobber de tre Team Rynkeby-medlemmene med å skaffe økonomiske samarbeidspartnere i Narvikregionen. Innen 22.januar skal disse være på plass.

  • Skistua Barnehage oppfordrer byens barnehager til å gjøre det samme. Ha en pengeinnsamling og gi pengene til Team Rynkeby, sier Tove Kristin Hansen.
a-lite-dsc_1046
Sverre Arne Dalhaug i Team Rynkeby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *